Als u een scheiding overweegt, wilt u natuurlijk weten wat er allemaal op u afkomt. Daarom hebben wij dé 12 belangrijkste aandachtspunten bij scheiding voor u opgesomd. Dit kunt u zien als het eerste advies bij scheiding.

Het besluit om te scheiden wordt niet binnen een paar dagen gedaan. Dat is een proces, waarin vaak veel vragen spelen. Hoe zit het met de kinderen? Met het huis? Met mijn eigen zaak? Met het (gemeenschappelijke) vermogen? Met mijn pensioen? Dit zijn allemaal logische vragen die bij u op kunnen komen als u en uw partner besluiten te scheiden.

Iedere scheiding is anders

Als u gaat scheiden, is het in eerste instantie van belang dat u de scheidingsmelding aan uw partner duidelijk en vooral persoonlijk doet. Daarna moet u uw partner de rust geven om uw beslissing te laten bezinken en verwerken, voordat er praktische beslissingen worden genomen. Wilt u weten waar u nog meer aan moet denken als u gaat scheiden? Bekijk dan onze scheiding checklist, deze checklist bespreekt de 12 belangrijkste aandachtspunten bij een scheiding.

Klik hier voor De 12 belangrijkste aandachtspunten bij scheiding

Iedere scheiding vraagt om een eigen aanpak, want iedere situatie is verschillend. De ervaring leert, dat een aantal stappen op iedere scheiding van toepassing zijn. Daarom heeft Carent heeft een scheiding checklist samengesteld met de 12 belangrijkste stappen bij een scheiding. Deze checklist kan u helpen bij het in kaart brengen van de gevolgen van een eventuele scheiding.

De scheiding checklist kunt u gratis aanvragen door op de link hierboven te klikken. Wilt u direct contact opnemen dan kan dat door ons te bellen op 0251 – 36 20 65, door te mailen naar info@carent.nl of door ons contactformulier in te vullen.

“Carent staat voor u klaar bij advies, fiscaliteit en mediation bij scheidingen.”

scheiding checklist stappenplan

Carent